De verschijningen

Op vele manieren maakt Maitreya kenbaar dat hij er is. Aan talloze mensen is hij in de loop der jaren verschenen, soms in dromen, soms in visioenen, soms gewoon in een fysiek lichaam.
Maitreya houdt zich niet als enige met dit soort "wonderen" bezig. Ook andere meesters (zoals bijvoorbeeld Jezus en in het bijzonder de meester die destijds Maria was) zijn op dit gebied actief.
Voornaamste doel van de verschijningen: mensen laten zien dat er in de wereld iets bijzonders aan de hand is, en hun hoop en verwachting versterken.

Vaak, maar niet altijd, ziet men Maitreya gekleed in het wit. Zijn uiterlijk wisselt, afhankelijk van de omstandigheden en de persoon aan wie hij zich manifesteert. Soms verschijnt hij bijvoorbeeld in een gedaante, die voor de betrokkene herkenbaar is als Jezus.
De beschrijvingen en reacties variŽren daarom, zoals enkele beknopte samenvattingen laten zien
.

1. Onvergetelijk gezicht
"Een prachtig, onvergetelijk gezicht: een gladde, goud-bruine huid, grote donkere amandelvormige ogen die ver uit elkaar staan, een klassiek gevormde neus en mond, en hoge jukbeenderen." Zo omschreef de Colombiaanse Patricia Pitchon in The Asian Times een visioen dat zij van Maitreya had.
Later, toen ze met een vriend in een restaurant in een Aziatische wijk van Londen zat, zag Patricia Pitchon dezelfde man in levende lijve, zo schreef ze op 2 december 1984 in The Sunday Times.

2. Maria in de lucht
Vijfhonderd kinderen van de basisschool Emilia Auginaldo op het eiland Luson waren getuige van een visioen in de lucht. In de middag van 19 november 1982 zag een tienjarig meisje drie engelen, Maria met een baby in haar armen en een oude man, die naast haar stond. De andere kinderen zagen na haar hetzelfde. Ze beschreven het visioen zeer gedetailleerd aan een verslaggever: Maria droeg een gewaad en had een gouden kroon op haar hoofd; de engelen hadden gouden haar en verder lange gewaden; een van hen had een sleutel in haar hand.
Een lerares, die hetzelfde visioen had gezien, vertelde de reporter dat zij een ontzagwekkende kracht had gevoeld die haar dwong te knielen.

3. Verschijning in Paraquay
Villarica in Paraquay raakte in 1986 in rep en roer nadat een vrouw een visioen van de Christus zag. "'s Nachts, na het doen van mijn gebed, verscheen mij een schitterend visioen van de Christus," vertelde ze, "en toen het verdween liet het sporen achter op de muur van mijn hutje."

4. Maria in Cairo
Een oude Koptische kerk in een sloppenwijk in het noorden van Cairo werd in 1986 voor duizenden Egyptenaren een pelgrimsoord nadat velen er de Maagd Maria; zagen. Maria werd niet alleen door vrome christenen gezien maar ook door moslems. Ook vonden er wonderbaarlijke genezingen plaats.

5. Medjugorje
vgroup.jpg (37722 bytes)Jarenlang zagen zes kinderen in Medjugorje, BosniŽ, verschijningen van Maria, van wie ze boodschappen kregen. In 1981 zagen de kinderen uit het dorp de verschijning voor het eerst. Sindsdien bezochten miljoenen mensen het dorpje, waar vele wonderen plaatsvonden.

6. Iers Medjugorje
Sinds 31 mei 1982 zien drie vrouwen in een kapelletje bij het Ierse dorpje Blackwatertown visioenen van Maria. Evenals bij haar verschijningen in het Joegoslavische Medjugorje roept de Maagd op tot vrede, gebed, vasten en biechten.

7. Jezus in Nicaragua
In Nicaragua ontstond beroering, toen een aantal mensen zeiden een ontmoeting te hebben gehad met Jezus. Sommigen van hen zouden genezen zijn van ziekten. In enkele Nicaraguaanse kranten deed Rosalia, een marktkoopvrouw, haar relaas van de gebeurtenis. Toen ze op de markt aan het werk was, stelde een man zich aan haar voor met de woorden: "U wilde mij leren kennen. Hier ben ik. Mijn naam is Jezus." De man ging met haar mee naar huis, waar hij haar zieke dochtertje genas. Een andere marktvrouw vertelde dat Jezus een bezoek aan haar woning had gebracht, en dat vanaf dat moment haar drie alcoholische zoons van hun verslaving genezen waren. (Bron: Trouw)

8. Maria op de Filippijnen
Begin maart 1992 kwamen er duizenden mensen naar een klein Filippijns stadje ten noorden van Manila, om getuige te zijn van een boodschap van de Heilige Maagd Maria. Veel mensen in de menigte — onder wie functionarissen van de Filippijnse regering, journalisten en de lokale katholieke bisschop, als vertegenwoordiger van de paus — zeiden ongeveer vijf seconden lang een silhouet van de heilige Maagd Maria gezien te hebben die boven een guaveboom verscheen. Enkele minuten later werd dit gevolgd door rode, gele en blauwe lichtflitsen die zich naar een "dansende zon" toebewogen.

9. Madonna van de engelen
Op een heuvel in een bos, dichtbij Giubiasco in het zuiden van Zwitserland, staat een kapel genaamd "Madonna van de engelen". Iedere dertiende van de maand komen pelgrims uit ItaliŽ, Zwitserland, Duitsland, Liechtenstein en Frankrijk daar samen voor gebedsgenezings-bijeenkomsten geleid door Pino Casagrande, aan wie tijdens deze bijeenkomsten de Maagd Maria verschijnt. Gedurende enkele uren wordt de rozenkrans gebeden, er vinden genezingen plaats en genomen foto’s vertonen afbeeldingen van de Heilige Maagd en van Jezus.

10. Wekelijkse ontmoeting met Jezus
Op 15 februari 1994 hield de Keniaanse non Anna Hadija Ali, die de steun heeft van de Afrikaanse bisschop Emmanuel Milingo, een persconferentie in Rome en sprak over haar ervaringen: sinds 1987 heeft ze elke donderdag een ontmoeting met Jezus Christus.

Twee foto’s die ze in 1987 en 1988 van Jezus had genomen, werden getoond tijdens de conferentie en zijn opgenomen in een boek getiteld The Divine Call (De goddelijke roeping) waarin haar ervaringen worden beschreven. Op de foto uit 1988 weent Jezus tranen van bloed.

11. Visioenen in CaliforniŽ
Op de dertiende van elke maand komen honderden mensen samen op een afgelegen plaats in de Mojave-woestijn in het zuiden van CaliforniŽ om getuige te zijn van verschijningen van de Maagd Maria. Maria Paula, een katholieke vrouw uit de omgeving, zegt dat ze geregeld visioenen van de Maagd Maria krijgt. Ook zo'n driekwart van de mensen die deze maandelijkse bijeenkomsten in de woestijn bijwonen, zeggen dat ze de Maagd Maria hebben gezien.
(Bron: Bakersfield Californian, VS)

12. Maria in Florida
Duizenden mensen verzamelen zich bij een kleine woning in Florida om te luisteren naar een vrouw die boodschappen krijgt van de Maagd Maria. Rosa Lopez zegt dat ze dagelijks boodschappen ontvangt van de Heilige Maagd, die oproept tot meer gebed en toewijding. Eenmaal per maand geeft Lopez deze boodschappen door aan het publiek.

In 1992, nadat ze een pelgrimstocht had gemaakt naar een plaats in Georgia waar Maria zou zijn verschenen, begon Rosa visioenen te zien van zowel Jezus als Maria en die visioenen werden tenslotte een onderdeel van haar dagelijkse leven.

Ook anderen zeggen de visioenen te hebben gezien. Weer anderen, die niets ongewoons zien, houden vol dat ze iets voelen. "Het is een aanwezigheid," zegt Rosa’s dochter Cari."Er is een rust, een kalmte, een vredig gevoel wanneer je daar bent." Ook zeggen bedevaartgangers te zijn genezen door het water dat uit een fontein stroomt onder een beeld van Maria in de voortuin van Lopez.
(Bron: Fort Lauderdale Sun-Sentinel, VS)

13. Maria in San Francisco
Elke nacht bezoeken honderden mensen de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis in San Francisco om een beeltenis van de Maagd Maria te zien die is verschenen op een puntdak van de kerk. De afbeelding verschijnt zodra het donker wordt en blijft de hele nacht zichtbaar. Mensen verzamelen zich elke avond om te bidden en religieuze liederen te zingen. Sommigen zeggen dat ze de geur van rozen kunnen ruiken. Er zijn ook genezingen gemeld. "Haar aanwezigheid was overweldigend. Het was een intens geestelijke ervaring... ," aldus Taren Sapienza, een bezoeker.
(Bronnen: San Francisco Examiner; CNN, VS)

14. Maria in AustraliŽ
Het persbureau Reuter bericht: "Duizenden pelgrims en toeristen stromen naar een kleine dorpskerk in Zuid-AustraliŽ, nadat de priester van de kerk had beschreven hoe een afbeelding van de Maagd Maria en haar kind op het altaar was verschenen," zo berichtte Reuter.

Pastoor Andrew Nutter zei dat de afbeelding duidelijker was geworden sinds hij haar eind 1994 voor het eerst had opgemerkt. "... nu komt iedereen er op af. Sceptici, humanisten, atheÔsten, twijfelaars, mensen die geen tijd hebben voor de kerk, en gelovigen, iedereen ziet het... Dit is een volksheiligdom geworden", zei hij. Volgens Nutter toont de afbeelding een vrouw die kijkt naar de plaats waar in de kerk de hostie wordt bewaard. Ook wordt gemeld dat er sinds het ontstaan van de afbeelding een waterbron is ontsprongen onder de kerk.
(Bronnen: Reuter; Adelaide Advertiser, AustraliŽ)

15. Maria in Kameroen
In zijn editie van 21 september 1996 schreef The Tablet, een internationaal katholiek weekblad, dat in mei 1986 de Maagd Maria verscheen in het dorpje Nsimalen, in de buurt van de hoofdstad Yaounde, in Kameroen. De Maagd werd gedurende negen dagen door een groepje van zeven tieners gezien.

Een van hen was Belinga Luc Marc, die destijds op de lagere school in het dorpje zat. "Het was ongeveer 1 uur ’s middags, er was geen zon en weinig wind", vertelde ze. "We zagen haar in de boomkruinen, helemaal in het wit gekleed. Bij haar waren een paar mannen die ook in het wit gekleed waren. Het leek alsof ze in de lucht zweefden. Op dat moment konden alleen de kinderen haar zien." Vele duizenden mensen uit het hele land kwamen naar de plek waar nu een schrijn staat die nog steeds veel bezoekers trekt.

16. Maitreya overal
Honderden lezers van het blad Share International meldden in de afgelopen jaren een bijzondere ontmoeting te hebben gehad met iemand die, dachten zij, wel eens Maitreya geweest kon zijn. Vaak bleek dat inderdaad het geval, zoals werd bevestigd door Benjamin Creme. Een selectie uit de lezersbrieven over ontmoetingen met Maitreya geeft een indruk van de uiteenlopende manieren waarop hij verschijnt.

17. Indiaanse vrouwen zien "goden"
"Een geestelijk rťveil trok door het land van de Navajo nadat in mei aan twee gerespecteerde stamvrouwen Indiaanse goden waren verschenen", schreef de Dallas Morning News in 1996. Duizenden Navajo Indianen bezochten Rocky Ridge in de Amerikaanse staat Arizona om te bidden en offers te brengen op de plaats waar Sarah Begay en haar 96-jarige moeder, Irene Yazzie, de ervaring hadden.