De verschijnselen

Niet alleen met persoonlijke verschijningen, maar ook met wonderbaarlijke verschijnselen vestigen Maitreya en de meesters overal ter wereld de aandacht op het feit, dat we in een cruciale tijd leven. Vrijwel geen week gaat er voorbij, of zo'n verschijnsel krijgt aandacht in de media. Nog veel vaker komt het voor, dat de gebeurtenissen buiten de publiciteit blijven. We hebben een keus gemaakt uit de meest spectaculaire berichten.

1. VS: Afbeelding Maria van twee etages hoog
Alleen al in de laatste drie weken van 1996 kwamen 450.000 mensen kijken naar de zwart-glazen pui van een kantoorgebouw in zuid-Florida waarop een Maria-afbeelding van twee etages hoog was verschenen. De regenboogkleurige afbeelding op de buitenkant van het gebouw van Seminole Finance in Clearwater (Florida) is ongeveer 17 meter breed en 12 meter hoog en beslaat negen glaspanelen.

2. Japan: regenboogkleurig licht uit afbeelding Bodhisatwa
In het badkamerraam van het echtpaar Yajima in het Japanse Nagano werd een afbeelding ontdekt van de Bodhisatwa, die regenboogkleurig licht uitstraalde. Andere afbeeldingen volgden.

3. India en elders: hindoebeelden drinken melk
In de herfst van 1985 ging het nieuws als een lopend vuurtje de wereld rond: overal in de tempels waren er melkdrinkende hindoe-beelden. Nooit eerder in de geschiedenis gebeurde er op dergelijke wereldschaal gelijktijdig een wonder. In India kwam het openbare leven bijna tot stilstand.

4. Wondermeloen
Op 20 januari 1996, vlak voor het Ramadan-feest, vond een boer in TaÔba-Ndiassane (Senegal) tot zijn verbazing een watermeloen in zijn veld waarop op natuurlijke wijze de naam Allah was gevormd. Volgens sheik Absoul Moneim ZeÔn is naast de naam Allah ook het woord Hamdullilah te lezen, dat ‘ere zij God’ betekent.
Een jaar eerder vond er vlak voor de Ramadan ook al een dergelijk verschijnsel plaats. Dezelfde sheik Moneim ontcijferde de naam Allah op de schubben van een vis die was gevangen bij Popenguine, een dorp in Senegal met de grootste katholieke gemeenschap.

5. Wonderaubergine
Het huis van Salim en Ruksana Patel in Bolton (Engeland) werd in 1996 overspoeld door bezoekers die hun wonder-aubergine kwamen bekijken. Mevrouw Patel voorzag het wonder in een droom nadat ze de aubergine in een buurtwinkel had gekocht. Toen ze de vrucht doormidden sneed, zag ze dat de zaden het islamitisch symbool "Ya-Allah" vormden, wat betekent: oh, Allah.

Allah in een aubergine"Ya-Allah" in een aubergine

6. Huilende Maria’s in Peru
Uit Lima (Peru) kwam het bericht over de "huilende Madonna" in twee kleine huisjes in de sloppenwijk Callow. In deze huisjes staan twee kleine plastic beeldjes van Maria, die echte tranen huilen. Velen drommen samen om het fenomeen te aanschouwen, voornamelijk armen en zieken die troost zoeken in hun lijden.

Madonna huilt bloed Maria huilt bloed

7. Huilende icoon in Bethlehem
Duizenden mensen hebben het grieks-orthodoxe altaar in de Kerk van Christus’ Geboorte in Bethlehem bezocht, waar een fresco van Jezus zowel gewone tranen als tranen van bloed heeft gehuild en ook knipoogt, gezichten trekt en licht uitstraalt van zijn hoofd. De kerk staat precies boven de grot waarvan wordt aangenomen dat Jezus daar geboren is.

Christus Christus huilt bloed

8. Witte gedaante op foto
In 1989 nam een Duitse vrouw foto’s van een lege roltrap in Essen. Het was haar bedoeling "om de hopeloosheid en leegheid van een grote stad vast te leggen." Bij het ontwikkelen bleek er een gedaante in het wit op de afdruk te staan. Daar had de meester Jezus voor gezorgd, verklaarde Benjamin Creme later.

Meester Jezus De meester Jezus in Essen

9. Ongewone lifter
Talrijk zijn de verhalen van automobilisten die een ongewone lifter, vaak in het wit gekleed, meenamen, niet zelden om hem vervolgens in het niets te zien verdwijnen.

10. Libanees meisje huilt kristallen tranen
In 1996 kwamen er, enkele maanden lang, kleine kristallen uit de ogen van een twaalfjarig meisje uit Libanon. Zeven maal per dag kwamen er bij Hasnah Mohamed Meselmani vlijmscherpe kristalletjes te voorschijn, zonder dat ze pijn voelde. 

Kristallen tranen Meisje huilt kristallen (klik voor grotere foto)

11. Tranen van bloed
Doktoren in dienst van de recherche-politie hebben bevestigd, dat de mysterieuze rode vloeistof die uit de ogen van een Mariabeeld stroomt, inderdaad menselijk bloed is. Dr. Inelia Chacon verklaarde dat de drie monsters van de vloeistof die in een laboratorium waren onderzocht, bloed bleken te zijn.
Het kleine blauw-witte porseleine Maria-beeldje behoort toe aan Olga Rodriguez, een Chileense huisvrouw uit het arbeidersdistrict La Cisterna in het zuiden van Santiago (Chili). Het bescheiden huisje van Rodriguez is sinds 14 november jl., toen de tranen van bloed voor het eerst werden waargenomen, een hoofdattractie geworden voor de bewoners van het district. De kerk heeft geweigerd om een standpunt in te nemen omtrent dit merkwaardige fenomeen.

12. De Maagd van Guadeloupe
In een raam van een klein flatgebouw in Long Beach (CaliforniŽ) zijn afbeeldingen verschenen van Jezus Christus en de Maagd van Guadeloupe. Een aanhoudende stroom van mensen bezoekt nu het gebouw om te bidden en eer te bewijzen aan de afbeeldingen.

13. Bloed uit Christusbeeld
Italiaanse katholieken beschouwen het als een wonder: uit een Christus-beeld, gevonden door een politieman op de vuilnisbelt van Sant’Antonio Abate in de buurt van Napels, stroomt op meerdere plaatsen rode vloeistof. Eerst verscheen het bloed op de ogen, daarna op het hoofd, op de handen, borst en voeten. Na een mededeling over het beeld door de Italiaanse tv-zender RAI-2, namen duizenden nieuwsgierigen de auto naar Sant’Antonio Abate. Maar de moeite was vergeefs: de bisschop van Castelimare di Stabia had het beeld in beslag genomen.

14. Wonder-iconen in Sydney-west
In een kleine Grieks-orthodoxe kerk van de Heilige Maria in Sydney (AustraliŽ) vloeit sinds eind augustus pure olijfolie uit een levensgrote icoon met de afbeelding van de Christus. Over het gehele geschilderde oppervlak van de icoon vormen zich druppels olie die worden opgevangen in bakjes en op watten die eronder zijn gelegd.

15. Gelaat van Christus op een rots
In december 1995 was Julian Webb, een Australische graanboer, getuige van de materialisatie van het gelaat van Christus op een vlak stuk graniet. Het gebeurde ’s nachts toen Webb over zijn land liep in de buurt van Beverly, ruim 190 kilometer ten oosten van Perth. Hij zag eerst dat een zuil van licht de rots verlichtte en keek vervolgens vol verbazing toe hoe het gelaat van Christus langzaam uit het niets verscheen.

Christus in graniet Gelaat van Christus op graniet

16. Heiligenbeelden op rozenblaadjes
Sinds 1991 is de jonge Filippijn Carmelo Cortez in staat om gedetailleerde afbeeldingen van Jezus, Maria en anderen op rozenblaadjes te laten verschijnen.

Maria op rozenblad Maria op een rozeblaadje

17. Huilende icoon in Canada
In een kleine Grieks-orthodoxe kerk in Toronto, Canada, plengt een schilderij van Maria tranen. De replica van een icoon van Maria uit 750 n. Chr. begon overvloedig te huilen na afloop van de hoogmis, zodat een grote plas vocht onder het schilderij ontstond, aldus priester Ieronimos Katseas.

Wenend ikoonTranen in Toronto